OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Keszthely by

lørdag den 31. maj 2014

Vinden har lagt sig lidt i dag, så vi kan sidde ude under markisen og nyde formiddagen. Vi planlægger at gå en runde i byen i dag. da vi i går var oppe ved slottet, så vi at der var en større gågade og et torv. Vi havde faktisk forsøgt at få lidt mere information om byen, men det vi kunne finde var på Ungarsk, så det hjalp ikke meget.

Vi kørte ind mod centrum, men kom ikke langt, da store dele af byen var spæret af på grund af et motionsløb der startede og stoppe ved porten til slottet. det lykkes dog at få en plads tæt på afspærringen.

Det var her vi havde regnet med at finde en parkeringsplads, men det hele var spæret af på grund af motionsløb. Gågaden var spæret på midten den ene halvdel til tilskuer og den anden halvdel til løberne. De fleste tilskuer sad på fortovs restrauent som der bestemt ikke var mangel på.

For enden af gågaden kommer vi til en stor plads der domineres af en stor gul bygning. Keszthelyi Vajda János Gimnázium der blev oprettet sidst i 1700 tallet. Forsættes ned mod kirken kommer en flot vandfontæne inden vi når kirken Our Lady of Hungary Church.

Kirken står i dag flot efter restraurering, men som for mange bygninger der har deres oprindelse i 1200 -1300 tallet har der været mange katastrofer undervejs, i de århunderede der er gået siden. syd for kirken kan man se ruinrester, der viser at kirken engang har været større end i dag.

Vi går over på den anden side af tovet, hvor der flere steder er plantet en del blomster. Vi går tilbage mod gågaden, hvor de fleste butikker nu er lukket på grund af lørdag, kun et par enkle med mere turistpræget vare har åben endnu.

Det gør nu ikke så meget, lidt længere oppe i byen så vi et stort supermarked der havde åben til kl. 19:00. Her handler vi lidt ind, inde vi mættet af indtryk fra byen, vender hjem til campingvognen,