OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Zadar gamle fæstning

fredag den 6. juni 2014

På en lille halvø i byen Zadar, findes en gammel fæstning og del af den oprindelig by, hvis historie går 3000 år tilbage i tiden. Både fæstning og by blev slemt beskadiget under krigen først i 1990'erne. Det hele er i dag genopbygget i byen, men man skal ikke langt uden for byen, for at finde ruiner fra den tid.

Først skal vi finde et sted at parker, og det er ikke let, så vi søger på GPS'en, der viser en plads tæt på fæstningen. Herfra går vi igennem en park med flotte store træer. vi går noget rund om fæstningen inden vi finder hvor vi skal ind. Efter en tur på fæstningen med mange rigtig gode udsigter vender vi tilbage til den gamle by.

Foran fæstningen er der en støre plads, med en gammel brønd. Vi går en tur rundt i de små gader. og det meste ser meget anderledes end det vi har set andre steder.

På et tidspunkt ved vi ikke helt hvor vi er, og bliver vi tørstige, ja så er der ikke langt til servering. På et tidspunkt kommer vi til en lille port, hvor der på den anden side er stærk trafik, og udsigt til centrum. vi ved nu hvor vi er, og følger vejen lidt tilbage mod fæstningen, hvor vi via parken kommer tilbage til vores bil.

Der er ingen tvivle om at der er langt mere et se på her end vi havde regnet med. En to tre dage skulle der nok til, men skulle vi nå Dubrovnik, måtte vi begrænse os lidt.

På vej ud af byen kom vi forbi et indkøbscenter, hvor der var en telebutik. Her kunne vi få nogle specielle turist taletidskort med 3 Gb data og 2 timers taletid i Kroatien til 50 cKr. ( Ca. 50 danske kr. kurs ca 96 )  Ringede vi hjem blev de 2 timer til kun 4 minutter. Nu kunne jeg komme på nettet via telefonen og det virkede udmærkede de fleste steder og vi havde god gavn af det senere på turen.

 

Fra Zadar kørte vi over landet mod øen Pag hvor vi skulle se en bro, Paski Most som lokalbefolkningen forsvarede med nogen held under borgerkrigen. Men at man har forsvaret det lille stræde, hvor den 300 meter lange bro går over, tidligere i historien viser ruinerne ved indsejlingen til strædet tydeligt.

Herfra gik turen mod campingpladsen, med en flot udsigt ind til hovedlandet, hvor bjergene syner af væsentlig mere her, end når vi køre inde på foden af dem.