OZWEB

Brugervurdering: 0 / 5

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Split del 3

mandag den 23. juni 2014

Fra Solin køre vi nogle få Km længer nord mod byen og fæstningen Klis som også har været kendt fra romertiden som højborg. I det 7. århundrede overtog kroatiske kongelige stedet. Over nogle århundrede blev højborgen omdannet til regulær fæstning. Det meste af fæstningens udsende stammer fra det 17. århundrede hvor dele er bygninger inden for fæstningen er bevaret op til i dag.

Fra parkeringspladsen møder vi først denne smalle og brostenbelagt vej. Et hjørnetårn viser at adgangen var godt forsvaret. helt oppe få vi en unik udsigt over Split by.

I det hele taget er der en flot udsigt fra det ca. 360 meter høje fjeld. Den første del vi kommer ind i er kun fra 1700 - 1800 tallet men de to øvrige dele har deres oprindelse meget længere tilbage.

En af de støre bygninger har indeholdt kirke eller kapel. om det har set ud som nu tvivler jeg nok lidt på. Kikker man ud over kanten ser man ca. 100 meter under fæstningen landsbyen med samme navn som fæstningen. Ud fra de røde tage har byen sikkert lidt betydelig skade under borgerkrigen. Gangen eller tunellen  er den originale indgang til den inderste del af fæstningen.

Nogle steder var adgangsforholdene lidt usikre,  men det så ud til at der var en form for udgravning her. Vi kommer til en række nyere huse, som bruges til muserums udstillinger. Der var to videoskæme som viste historie fra fæstningen, men desværre var dt vist kun på kroatisk. Tunellen her er til den ande del af fæstningen. Vi kom også forbi en gammel kanon af ubestemt alder.

Vi er nu på vej ud af den sidste og nyeste port. Herude nyder vi den flotte udsigt over Split by et øjeblik inden vi går ned til bilen og hjem til vores campingvogn.

Kilder : Wikipedia