OZWEB

Brugervurdering: 1 / 5

Stjerne aktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Trollstien - Atlanterhavsvej - Kristiansund


Denne etape går fra Trollstigen vej 63 / 64 til Åfanes ved Langfjorden. Færgen sejler os til Sølsnes og følger vej 64 til Moen hvor vi holder til venstre af vej 663 til Elnesvågen. Vi skulle her have fulgt vej 663, men forsætter af vej 664. Det vare dog noget inden vi bliver klar over dette og lader GPS’en finde den nærmeste vej tilbage til vej 663. Det bliver af nogle ret smalle og  forholdsvis lige veje i god stand, med næsten ingen modkørende trafik. Ved Farstad kommer vi tilbage på vej 663. Vi er nu tæt på atlanterhavsvejen vej 64. Herfra går turen under vandet i en nyere 5700 m lang undersøisk tunnel til Kristiansund.

På denne etape køres i 2 undersøiske tunneller på i alt 8440 m.

 

Åfanes - Sølnes

For første gang siden vi startet på turen er det blevet sommervejr, med over 20 grader. Vi får en meget flot tur, hovedsagelig langs fjordene på vejen op til Åfanes. Specielt sejlturen til Sølsnes giver en storslået oplevelse af fjord og bjerge, man sent vil glemme. Vejen frem til den undersøisk Fannefjords tunnel viser sig også fra den bedste side.

Atlanterhavsvejen galleri 1

 

Atlanterhavsvejen

Kort efter Fannefjords tunnel mødes dette informationsskilt om Atlanterhavsvejen som viser at vi er på rette vej. Selvom vej 663 er en mindre vej end vej 64, vælger vi at tage vej 663. Her går der noget galt, og vi kommer ud på en mindre omvej inde vi er på ret kurs igen.

I informationerne om atlanterhavsvejen beskrives stedet som ret barsk , ofte med vind, bølger og døninger.  Det oplever vi ikke i dag, det er høj sol og  havblik med en svag sø brise.

Atlanterhavsvejen er en ingeniørmæssig bedrift - et stykke vej, der forbinder en del af Norges kystmiljøer og blev åbnet i 1989 og går fra ø til ø, over 8 broer. Her finder man udmærkede fiskesteder, både på land og med båd.

Atlanterhavsvejen galleri 2

 

Kristiansund

er bygget på 4 øer som danner en naturlig havn, som har været benyttet i gennem århundrede. Byen fik købstadsstatus i 1742 og har været kendt for sin produktion af klipfisk. Under anden verdenskrig blev byen stærkt beskadiget, men blev genopbygget og det er blevet til en by med en spændende og speciel arkitektur i Norge.

På øen Innlandet findes mindesmærket Bautasteinen som blev rejst 100 år efter ”Slaget på Kristiansund red” hvor 2 engleske krigsskibe led nederlag i forsøget på at beslaglække handelsskibe i Kristiansund havn.

Lidt uden for Kristiansund ligger Kvalvik fortet der udgjorde en del af den tyske Atlanterhavs vold. Anlægget blev aldrig gjort færdigt. På skilte i området fortælles historien om fortet og det anvendelse.

Atlanterhavsvejen galleri 3