OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Hatteng
 
Etapen går fra Bjerkvik E6 til Bardufoss, hvor vi drejer af vej 87, som følges til den igen møder E6 og E8 og følger denne til Hatteng.
 

Bardufoss

Det dårlige vejr fortsætter med meget lavt hængende regnskyer. I Andselv / Bardufoss kommer der et krigsmindesmærke fra 2 verdenskrig.   Stedet er stærkt knyttet til den Norske modstand under besættelsen. I Andselv kommer der en henvisning til Målselvfossen af Fv 178. Først kommer vi efter små 5 km kommer vi til en museumsgård Fossmo. Gården blev bygget i 1824 og var mange år frem hele egenes omdrejningspunkt. I 1860 erne blev laksefiskeriet populært, og mange engelske laksefisker fik ophold her.

Hatteng Galleri 1

 

Målselvfossen 

I løbet af 1900 tallet blev ejendommen opdelt i flere gårde, og de sidste beboer flytte i 1956.

Ca. 100 meter fra gården kommer Bardufossen. Der er dog ikke meget fos tilbage da elven er dæmmet op til vandkraftværk.  Fra 1850 of frem til 1900 var der en bro her som blev skyllet væk. Først i 1967 kom den nuværende bro.

Hatteng Galleri 2

Efter en god kilometer kommer vi til vej 87 hvor Målselvfossen kommer som en sidevej et par km længere fremme. Fossen er ca. 600 meter lang og har en faldhøjde på ca. 25 meter. Langs fossen er der lavet en fisketrappe og i et af disse trappetrin er der sat glas i siden så man kan se eventuelle Laks på vej op. Vi så nok en 6 - 8  Laks i bassinet og den største var nok ikke under 10 kg.

Fra Målselvfossen forsatte vi af vej 87, da den hovedsagelig gik parallelt med E6.  Det valg fortrød vi dog undervejs, da det vise sig at vejen var i meget dårlig stand, og på flere strækninger kunne vi ikke køre mere end 20 – 30 km i timen.

Hatteng Galleri 3

 

Rasteplads

Efter en voldsom rystetur når vi endelig E6 og køre ind på den første rasteplads vi møder for at se hvor meget tingene inde i campingvognen er væltet rundt. Det er dog kun småting der er faldet ned.

Efter en kort rundtur på området, ser vi at flere andre turister allerede har camperet på området, hvorfor vi sportant beslutter at blive på stedet. 

Hatteng Galleri 4