OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Trollvægen - Magalaupe

Etapen går fra Trollvægen, E136 som følges til Dombås hvor vi møder E6, som følges til Magalaupe ca. 12 km syd for Oppedal.
Der er ingen tunneler på den etape.

 
 
Vermafossen.
 
Pludselig efter ca. 20 km havner vi noget der ligner en mindre trafikprop. 50 meter længere fremme er der en P-plads i forbindelse med Verma vandfaldet.

Vermafossen har et fald på 381 meter ud over kanten af bjerget. Fossen ender i Rauma elv. Over fossen er der en mindre bro der giver oversigt over fossen, og her er også en souvenirer butik. 

Midt på eftermiddagen når vi Dombås og E6. Der er ret meget trafik her, og det er lidt svært at finde et sted at holde med vores lange vogntog. Tilsidst finder vi en plads tæt ved Dombås kirke. Vi kikker lidt rundt på byen og handler lidt ind. 
 
 
 
Dombås
Det begynder at regne igen, så vi fortsætter ad E6 over Dovrefjeldet mod Oppedal. På grund af vejret bliver turen over Dovrefjeldet, ikke helt den oplevelse som forventet. Kort før Oppedal køre vi ind på en lille hyggelig NAF campingplads
 
 
 
NAF camping Magalaupefossen
Campingpladsen byder på en lille overraskelse. Tæt på pladsen findes et spekulært vandfald, som har givet navn til campingpladsen.
 
Magalaupefossen løber igennem en meget smal passage i klipperne, med store og små jettegryder, og er ca. 100 meter langt, siksakformet løb i elven På det smalleste sted er den kun 1,5 meter bred. Dybden er ukendt. Fjeldet består av hård gneis, og Driva graver sig ned med en hastighed på ca. 1 mm pr år, svarende til 10 meter på 10 000 år.