OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

 

Malung
Etapen går fra E45 Ytterhogdal til E45 Malung – Sälen.
 

Frilandsmuseum

Ca. 20 km syd for Ytterhogdal i Älvros ser vi et fritstående klokketårn og holder ind for at se lidt nærmere på det. Ved siden af ligger en lille kirke fra 1638, opført i træ. Kirken er ombygget og restaureret i flere omgange, senest omkring 1930. Klokketårnet er fra 1796.

På den anden side af vejen viser det sig at der ligger et lille frilandsmuserum der viser hvordan man boede og levet i mellem 1600 og 1800 tallet. Flere af de oprindelige bygninger er borte, så de nuværende er hentet fra forskellige lokaliteter, men gården skulle i dag fremstå som den så ud i begyndelsen af 1800 tallet.

Malung Galleri 1

 
Siljanfos Järnbrug

Ca. 15 km syd for Mora holder vi ind på en rasteplads hvor der har været et jernbrug med en masseovn hvor jernmalm blev udvundet ved hjælp af trækul. Siljanfors järnbruk indledte sit industrieventyr i midten af 1700 tallet og den varede godt 130 år. I dag er der oprettet stier med informations skilte der fortæller historien fra dengang.
 
 

Malun camping
I Malung køre vi ind på campingpladsen, en ret stor plads men der er ikke mange gæster, så der er masse af plads.

Om aftenen cykler vi de godt 2 km ind til centrum. Det er en nydelig by, med en del forretninger. En af de ting vi bemærker, er at vi næsten ikke ser et menneske på gaden, noget vi også har oplevet i flere andre byer længere nordpå. 

Malung Galleri 3