OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Trondheim
     
Etapen følger E6  til kort før Trondheim, hvor vi drejer af Rv 707 mod Flakk, hvor der ligger en campingplads klods op af færgehavnen.

Der er ingen tunneler på denne etape.

 

 

Flakk

Igen i dag regnede det, kun med nogle få korte perioder med opholdsvejr. Så turen blev kørt stort set uden pauser. Campingpladsen kender vi fra tidligere besøg, og sjovt nok kunne vi holde næsten det samme sted som sidst vi var her.

Trondheim Galleri 1

 

Trondheim Domkirken Nidarosdomen

Regnen vil tilsyneladende ikke slippe os, der er kun korte perioder med opholdsvejr. Over middag køre vi ind til Trondheim centrum. Vi finder et nyere parkeringshus, hvorfra vi vil cykle rundt i byen. Første mål var Domkirken Nidarosdomen, som var lukket sidst vi var her.

Kirkens oprindelse går tilbage til 1100 – 1200 tallet, men er ombygget og renoveret efter ikke mindre end 6 brande, den sidste efter et lynnedslag i 1719. En stor restaurering af katedralen begyndte i 1869, men først i 2001 blev restaureringsarbejderne officielt afsluttet.

Trondheim Galleri 2

 

Kristiansten fæstningen

blev bygget efter den store by brand i 1681, og står vagt over byens centrum. I 1816 blev fæstningen nedlagt, men byen oprettede en brandvagt der var aktiv mange år frem.

Fæstningen er i dag museum, hvorfra der er en fantastisk udsig over Trondheim, også når det regner.

Trondheim Galleri 3