SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Keszthely Slot og borgruin

fredag den 30 maj 2014

Vågnede op til en ret blæsende dag og termperatur på omkring 14 -15 grader.

Det første vi ville se i dag var slottet i byen. Helikon Castle. Slottet blev påbegyndt i midten af 1700 tallet og afsluttes først sidst 1880'erne, I 1944 forlod familien der ejede slottet stedet, som efterfølgende er blevet overtaget af den Ungarske stat. Midt i 70'erne blev det til museum med offentlig adgang. 

Efter en tur rundt på slottet forsatte vi til nationalparken nord for byen. Området er af vulkansk oprindelse med flere udslukte vulkaner langs Balatonsøen.

Vi har kodet en rute ind på GPS'en igennem nationalparken til byen Zánka, hvorfra vi skulle følge vej 71 tilbage til Keszthely. 

Vi starter med at køre i gennem et skovområde  inden vi kommer til nogle vinmarker. Ved et vejkryds ser vi en statue helt ude ved vejen, som vi holder ind for at kikke på. Ved statuen er der også et solidt busskur, der ser forholdsvis nyt ud. Bag dette busskur finder vi en meget stor kirkegård, der ikke ligner noget vi tidligere har set. Nogle grave er der friske blomster på, men ellers er der ikke nogen veligeholdelse, som vi normalt finder det hjemme.

Vi fortsætter mod Zánka og får da også nogle flotte panorama udsigter undervejs, Da vi når Zánka viser det sig at det er svært at komme ned til søen. Tilfældisvis ser vi et meget lille badeskilt der viser til venstre.ned i mod søen. Det er et smalt stykke, måske 30 - 40 meter bredt og små hundrede meter langt, med et mere end 2 meter højt hegn på begge sider af pladsen, der er ført flere meter ud i søen. 

Da vi runder en udslukt vulkantop får vi i det fjerne udsigt til noget der ligner en gammel fæstning der ligger højt oppe på et klippe plauto. Ved et infoskilt drejer vi til venstre for at se om vi kan komme op til fæstningen. lidt efter drejer vi igen ind på en meget stejl og smal vej der med et skilt viser til en restrauent. På toppen kommer vi ud pået større parkeringsområde ved noget der ligner en kirke. Vi kikker ganske kort på kirken inden vi finder den stejle sti der går op til fæstningen. Lige inden vi når fæstningen  skal vi betale entre. Det første vi møder er opbygning af en sene der skal bruges til angementer i løbet af sommeren.

Den første fæstning stammer fra første halvdel af 1300 tallet og er er udbygget over flere gange. Sidst i 1700 tallet brændte fæstningen ned efter et lynnedslag og blev ikke genopbygget fordi landets økonomi ikke var til det..

Den restraurering vi ser nu er først påbegyndt for få år siden og meningen er tilsyneladende at borgen skal virke som levende teater, der viser hvordan folk levede i middelalderen i sommertiden.

Efter et par timer her, var vi ved at blive sultne, så det var på tide at finde tilbage til campingpladsen.