SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Ljubljana by del 2

tirsdag den 1. juli 2014

Ljubljana Slot er et slot kompleks stående på Castle Hill over centrum af Ljubljana, hovedstaden i Slovenien. Oprindeligt en middelalderlig fæstning, sandsynligvis bygget i det 11. århundrede. Den fik sit nuværende omrids ved  en næsten komplet overhaling i det 15. århundrede, mens hovedparten af bygningerne er fra det 16. og 17. århundrede. 
I det tidlige 19. århundrede brugt man det som et fængsel, og i den første halvdel af det 20. århundrede som et boligkompleks og i dag som en turistattraktion og et stort kulturelt mødested.

Neden for slotte var ser skilte der henvist til slotte af nogle meget smalle og stejle gader og trapper inden vi kommer ud på en ikke mindre stejl sti. Det første vi kommer til har været det ydre forsvarsværk og der er en fin lille udstilling her.

Det næste vi kommer til er en lille kirke. Her er dog temmelig mange mennesker, tilsyneladende med en guide, men de taler ikke et sprog vi forstår noget af.

Vi fortsætter en rundtur omkring slottet.  og kommer også ind i slotsgården, hvor man har bygget et museum oven på de gamle ruiner. Vi havde desværre ikke bilet til museet, og da de var tæt på lukketid, måtte det vente til en anden gang.

På vej ned mod byen kom vi forbi flere udgravninger ind vi kom til en meget stejl sti som via 6 - 7 skarpe hårnålesvin gik ned i mod byen.  Vel nede kom vi til et stort torvemarkede med frugt og grønt hvor vi kikkede lidt rundt. 

Efter markedet fandt vi et skyggefuldt sted og fik en dejlig kold øl efter strabadserne, inden turen gik tilbage mod bussen der skulle køre os tilbage til campingpladsen.