SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

søndag den 29. juni 2014

Krka nationalpark

Turen forsætter nord på mod Manojlovački slapovi som siges at være de flotteste vandfald, når der er vand i dem. Vandet dæmmes op til vankraft brug.

Vores chaufør fortalte at man netop havde vedtaget at der skulle løbe en vis mængede vand i vandfaldene af hensyn til turisterne. Vi ser vandfalde fra et udsigtspunkt. Der er stier helt ned til bunden, men det er vanskeligt terræn og man skal forvente at bruge mere end to timer op og ned. 

Turen forsætter til Manastir Krka der er det største og mest berømte aktive  ortodokse kloster i Kroatien. Der er en rigtig flot kirke og gården ligner  meget det vi kender fra middelalderens historie.

Vi får noget af en overraskelse da vi bliver vist ned i kælderen. Her er flere kalkstenshuler der stammer fra en underjordisk flod for mange tusinde år siden. Man har åbnet nogle grave  som man har fundet her, og mener at de er mindst 700 år gamle. Undersøgelserne var ikke afsluttet, og fundene kunne  måske være ældre.

Det var rart at komme op i lyset igen. Uden for klosteret kunne vi se os lidt omkring og blant andet se at klosteret havde fået moderniseret deres vinduer. Da vi var på besøg her, skulle der bo otte munke  på stedet. Herfra går turen tilbage mod campingpladsen og på vejen kommer vi forbi rurin resterne fra en romersk militærlejr, Burnum der har sin oprindelse fra før vores tidregning.

Om aftenen gik jeg en tur i den lille landsby hvor campingpladsen lå. Lidt til min overraskelse så det ud til at det var meget få af husene der var beboet.