SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Dubrovnik tur 5

fredag den 13. juni 2014

Torsdagen har vi holdt fri, da det har været meget varmt. vi nåede kun at handle lidt fornødenheder ind, da temperaturen nåede over 36 - 37 grader. Det lykkes også at få en mere skyggefuld plads på campingpladsen.

Her fredag aften er temperaturen 33 -34 grader så der er faktisk behagelig i den gamle by. Tæt på indgangen besøger vi en bygning som i fortiden har haft status som kloster. Gårdhaven er åbenbart den som vi så fra ringmuren i onsdags.

Den første gyde vi kommer forbi at der er lange trapper op i mod den østlig ringmur. For næsten hver trappeafsats er der restrauranter og det er næsten ikke til at komme frem. men det er da en sjov oplevelse at se hvordan dele af byen er bygget af rn stejl klippe.

Ved enden af trappen er vi ved foden af ringmuren og en mindre udgang. Få hundrede meter går den kabinelift der går op til fæstningen på den 415 meter høje bjergside. Heroppefra er der en unik udsigt ned til den gamle by. 

Da vi kommer op er solen ved at gå  og vi følger en række andre turiser der søger til nordlige ende af borgen, hvor der er god plads med fin udsigt ned over Dubrovnik by. Vi går lidt rundt i området og kan se at der også er noget museum der selvfølgelig er lukket på denne tid af dagen.

På en stig neden for restrauranten kommer vi forbi et monument med et stort kors, som tydeligvis er sat op for at mindes de falde under borgerkrigen. Et sidste kik ud over Dubrovnik inde vi tager kabineliften ned igen. Billede vi ser her snyder nok lidt da jeg husker at det så væsentlig mørkere ud end billedet viser.

Turen ned var ret flot med al det kunstige lys fra byen. På turen ned af trapperne må vi løbe spidsrod imellem restrauranterne, der alle uden undtagelse vil have at vi sætter os ned og spiser hos dem. Vi går ned omkring havnen og får en dejlig kold øl efter strabadserne. 

Igen oplever vi vil kaos ved busholdepladsen, belært af sidste gang, stiller vi os ved busskiltet, hvilket betyder at vi forholdsvis nemt kommer på bussen uden de store slagsmål. På campingpladsen sidder et halvt hundrede mennesker og ser fodbold, Spanien og Holland på en storskærm.