SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Dubrovnik udflugt

lørdag den 14. juni 2014

Efter nogle dage med meget varmt vejr er der i dag overskyet og omkring 22 grader hvilket er meget behageligt for os. vil vi køre op til fæstningen på bjerget hvor der er en hel del mere at se, blandt andet museet fra borgerkrigen.

På det første billede kan man se hovedvej 8 nederst i højre del. til venstre kan man se lidt af den smalle og til tider stejle vej der går mod fæstningen. Mange steder er den ikke bredere end bilen, men der er fin asfaltbelægning.

Halvejs oppe køre man igennem et gammelt fæstningsanlæg. Det er tydeligt at det århundrede gamle fæstningsanlæg ikke har haft mange chancer mod vores tids morderne våben. I arealet bag den gamle fæstningsmur er der stadigvæk rester af løbegrave og store træer der er fældet af granater.

Museum'et er indrette i kælderen den gamle fæstning, op delt i adskillige rum, med video og montre. Skal man hele museumet igennem skal men regne med mere end to timer. På billederne herover kan man se at det var svær granater der blev brugt. 

Der er adskillige video rum hvor der fortælles om baggrund og om træfninger, men det kan være lidt for meget på en gang. Efter museumet kom vi op på taget, hvor det var tydelig at alt hvad der havde været her, var skudt i smadder.

Man må sige at der var en fantastisk udsigt her fra toppen af fæstningen, men når man går rundt langs fæstningens sider var der flere lukkede områder hvor man var i gang med at rydde op der skete for mere end tyve år siden. Som noget af det side her kommer vi forbi et stort mindesmærke for en officer der døde her under krigen.

Via GPS'en køre vi rundt om bjerget og mod fjorden der går ind i landet ved broen til Dubrovnik. I en af de små landsbyer er vejen forbi et par huse lige akkurart så bred at bilen kan passer. Generelt en flot tur langs fjorden i småregnens dis.