Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Dubrovnik

tirsdag den 10. juni 2014

Her under ses den gamle by omkranset af fæstningsmuren. Det er denne del af byen som turisterne besøger, meget store dele af resten af byen består af hoteller og restauranter og omkring 80 % af turisterne kommer via krydstogtskibe.

Lægger du mærke til at tagene ser nye ud, er det korrekt, mere end 60 % af tagene blev ødelagt under borgerkrigen 1991 - 1995.

Dubrovnik, er Kroatiens sydligste større by beliggende på Dalmatiens kyst. Byen er mest kendt for sin gamle bydel, der er omgivet af en af Europas mest velbevarede bymure. Den er 2 km lang, 25 m høj og de fleste steder 6 m tyk. I muren indgår 15 velbevarede tårne og to hjørnefæstninger.

Den gamle by er kun tilgængelig til fods via fire porte. Det nuværende gadenet stammer fra en genopbygning efter en storbrand i 1292. Et voldsomt jordskælv i 1667 ødelagde delvis dele af byen. Havnen er fra 1200 tallet. og har gennem århundrederne sikret byen en position som handels- og fiskericentrum. 

På grund af sin historiske og økonomiske betydning har byen gentagne gange været indblandet i voldsomme konflikter. Senest i begyndelsen af krigen i det tidligere Jugoslavien 1991-95 hvor byen flere gange blev bombarderet under en otte måneder lang belejring af serbiske og montenegrinske styrker. Efter krigen er der blevet brugt store resurser på  at gøre byen til et turistcentrum. Klik på dette link for at se Dubrovnik på  Google kort

Kilder : hovedsaglig Wikipedia