SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Korana Camping lokal tur

onsdag den 4. juni 2014

Inden vi køre videre sydpå vil vi lige køre en tur i lokalområdet. Ud fra GPS kortet vi har liggende på computeren ser det ud til at vi kan komme et stykke langs Korana floden  inden vi kan komme ud på en hovedvej, hvor vi via denne kan komme tilbage til campingpladsen.

Vi starter med at køre syd på af hovedvej 1, og umiddelbart efter vi kørt over Korana floden svinger vi til venstre af en meget smal men asfalterede vej. Efter nogle hundrede meter er der en vej ned mod floden, som vi tager. det første stykke er asfalteret men meget stejl. Asfalten ender bradt og går over i grusvej, hvor regnvand har gravet dybe spor i vejen. Her ved floden er der et fint plan areal, umiddelbar op til ikke helt ny træbro. Vejen der går over træbroen formoder jeg går op til campingpladsen, hvilket det senere viser at den gør.

Efter vores hund er blevet kølet af køre vi tilbage og holder  for at se på udsigten, hvor vi tydelig kan se campingpladsen. vi fortsætter nogle få hundrede meter, på den ene side ser vi et sønderskudt hus og på den anden side mindesmærke for faldne i krigen 1990 - 1993. 

Vi forsætter af den smalle vej sydpå, Vejen er ikke meget bredere end bilen men asfalteret. De næste 5- 6 Km ser vi mange ruriner fra krigens tid og der er to steder der ser ud til at være genopbygget. Det er flere steder det også er tydelig at der har været drevet landbrug tidligere flere steder, hvor man kan se hejn og markskel, men det heler er groet helt til med ukrut og buske. I et af de små bysamfund vi kommer forbi, er alle husene omkring kirken sønderbombet. Det ser ud til at kirken er genopført, ligesom 2 -3 huse på den anden side af vejen så nye ud.

Da vi startede på denne tur, havde vi nok nogle forventninger om at kikke på naturen. Mindesmærkerne kan vi forstå, men at der var så mange ruiner mere end 20 år efter krigen, i denne lille brøkdel af landet i havde besøgt, overraskede os en del. Desværre skulle  det vise sig at det ikke blev det sidste vi så til denne gamle konflikt.