SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
 

Plitvice Lakes National Park

Tirsdag den 3. juni 2014

Plitvice Lakes National Park er et særligt hydrogeologisk fænomen.

Søerne blev nationalpark 8. April 1949. Det er den største, ældste og mest populære kroatiske nationalpark. Den repræsenterer en skovklædt bjerg område, hvor der er 16 søer i forskellige størrelser, fyldt med krystal klart blå-grønt vand. Søerne modtager vand fra flere floder og vandløb , og de ​​er forbundet med kaskader og vandfald.

De trinvise barrierer, er opstået over en periode på ti tusind år, og er en af de grundlæggende funktioner i parken. Den særlige geografiske beliggenhed og særlige klimatiske funktioner har bidraget til forekomsten af mange naturfænomener og rig biodiversitet.

De forskellige trin i mellem søerne er dannet af sedimenter fra Pleistocæn som har været tilgængelig i jordfaldshuller og fordybninger mellem de omkringliggende bjerge. Øverste sø i den sydlige ende består overvejende af dolomit og den lave sø i den nordlige del af kalksten. Udløbet fra Plitvice-søerne er kilde til floden Korana, der forsynes med vand fra søen. 

Kilde : Wikipedia og Wikimedia

Her venter vi på bussen der skal køre de ca. 5 Km. ud til nationalparken. Vi får rigtigt godt og varmt vejr til turen og nogle udigter på vejen til nationalparken.