SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Tur til Trogir

tirsdag den 24. juni 2014

Trogir, en by, som i dag er på UNESCOs liste over verdens kulturarv som den bedst bevarede romanske-gotiske by i Centraleuropa. Byen var et af ​​de kulturelle centre i Dalmatien og den gamle bydel kerne er blevet dannet mellem det 13. og 15. århundrede, hvor fæstningerne blevet tilføjet. 

Efter en tur på ca. 30 Km når vi Trogir. Vi skal over en lille kanal for at komme over til øen. Her mødes vi først af et park lignende anlæg, med mange træer, der giver god skygge til de mange gæster her. Inde i byen går vi af nogle smalle og marmor belagte gader.

Ligesom i Split kommer man ud på en palme beklædt havnefront når man går igennem den gamle by. For enden af havnen tårner en stor fæstning sig op. Udvendigt ser den mere hel ud end det vi tidligere har set. Inde i fæstningen er der en stor firkantet plads, hvor man et stykke op af ringmuren kan ane at der har været bygninger næsten hele vejen rundt

På vej op i det store tårn, kommer vi forbi et skydeskår med nogle drypstens artige ting, jeg ved ikke hvor længe sådanne drypsten er om at dannes, men sjover er de da. Fra toppen af borgen er der en fin udsigt over den gamle by. Heroppe fra besluttede vi at gå op til kirken og se nærmere på den. På turen op gennem de små gader, stødte vi flere gange på små grønne oaser, i den ellers marmorbelagte by.

Den kristen katedral blev bygget på fundamentet af en tidlig ødelagt kirke. Byggeriet begyndte 1213 og sluttede i det 17. århundrede. Det er altid imponerende hvad man har kunne lave mange hundrede år tilbage. 

Turen i kirken afsluttes med en tur i klokketårnet, det var en lidt anstrengende tur, men absolut besværet værd.  Vi gå lidt mere rundt i de små gader og det bliver også til en dejlig kold øl på vejen. På vejen tilbage til bilen kommer vi forbi nogle loppemarkedets boder, og lur mig, det er ikke de lokale der køber noget her.

Kilder : Wikipedia