SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Split del 1

torsdag den 19. juni 2014

Efter vi i går fik aftale med værksted og hentet en lejebil i lufthavnen, vil vi om eftermiddagen prøve at finde et turistkontor, og få informationer, ikke bare om Split men også hvad der måtte være længere nordpå. Desværre lykkes det ikke, da der var lokal helligdag og stort set alt var lukket. Kun restrauranter var åben og de manglede åbenbart gæster, for nogle meget ivrige og til til tider pågående unge mennesker, ville have at vi satte på deres restraurant.

På anbefaling fra campingpladsen tager vi bussen ind til centrum, vi kommer dog et par stoppesteder for langt. men finder via lidt hjælp til den gamle by. vi går lidt langs den gamle mur ind i et parklignende område. Her er et stort loppetorv, men efter at kikke lidt på udbuddet, og priserne er det turistskrammel fremstillet til formålet

Vi går ind i den gammel by, og går af nogle meget smalle gader der ender i en lidt større plads. I den ene side af pladsen er der en udgang hvor vi skulle kunne komme ned på havne. I gaden eller nærmere strædet er tæt besat af boder, her er der en del brugsting og tøj, men et kik på priserne, så havde vi bestemt ikke råd til at handle her.

Via strædet kommer v ud til en stor parkeringsplads og havneområdet. Jeg ved ikke rigtig hvad man forventede, men med dagens sol var det et rigtig flot og velholdt område. Vi gik en god tur af havnefronten og det eneste negative var de pågående tjener der ville have os ind på deres restraurant.

Fra havnefronten kommer via en smal indgang ind i den gamle by igen og her ser vi noget gammelt som ikke er ny poleret. vi følger nogle af de gamle smalle gader. Her er faktisk mange små spændende butikker, men alle er lukkede. Pludselig er vi muren igen, hvor der er noget underholdning, og nogle mennesker udklædt som romerske soldater.

Vi er nu tilbage i parken hvor vi startede, og vi mente at det var tid at finde bussen tilbage til campingpladsen.  På grund af helligdagen havde vi lidt problemer med hvornår den kørte. Opslaget på stoppestedet var total volapyk for os. Efter en god halv time kom den rigtige bus og vi kom tilbage til campingpladsen.

Kilder : Wikipedia