SiteLock

OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Camp Viter udflugt

Mandag den 16. juni 2014

Vi vågner op til et gedint regnvejr, egentlig skulle vi havde været videre til Split, men mange af vores ting var stadigvæk rigtigt vådt, så vi håbede på bedre vej og lidt tørring i luften.

Ved middagstid kørte vi ud for at finde et sted og handle, i byen var der flere små butikker, der mere mindede om kiosker, med meget begrænset sortiment.

Vi får at vide at der efter nogle Km af hoveden mod nord skulle være et supermarkedet. Vi finder også noget der hedder Komzun, der er imidlertid en masse rod, på grund af ombygning og udenfor regner det meget. Da vi kommer ud fra butikken klare det op og vi køre lidt længere nordpå for at nyde lidt af kysten og måske finde et sted hvor vi kunne komme ned til vandet. Ved en lille by, Drasnice køre vi ned af en smal og stejl vej der slynger sig igennem små lodder der er omkranset af stengære. Lodderne har sikkeret været dyrket indtil borgerkrigen, nu er de ved at være groet til af træer og buske.

Midt i byen finder vi en lille parkeringsplads, men det ser ikke ud til at man kan komme ned på stranden, uden vi skal ind over privat ejendom. Resten af vejen i byen ser det ud til at man kun kan parkere på ejendommene der ligger ud til den smalle gade.

På vejen tilbage stopper vi ved en lille kirke og kirkegård. mange af gravstederne består af flere kvadratmeter marmor. Mange af marmor gravene så meget nye ud men årstallene viste faktisk noget andet. Vi er derfor ret sikker på at at disse grave og kirken er genopbygget efter borgerkrigen, men flotte var de.

Kirken var lukkede så vi fik ikke mulighed for at kikke ind i den

Da vi køre op fra byen opdager vi faktisk en to tre udbombet huse der ikke er genopbygget og det tyder da på at byen har været skadet under borgerkrigen, da næsten alle huse langs gaden så ret nye ud.

På vej tilbage toner et par massive fjeldpartirer sig på og det begynder at regne igen, ligesom om fjedene holder på skyerne.