OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Drammen

Som udgangspunkt faldt valget på Drammen ca. 20 km vest for Oslo. Vi kendte i forvejen den lille campingplads, der lå på den nordlige side af elven. Byen lå også centralt for tunnelen under Oslofjorden, så vi ikke skulle igennem Oslos stærke trafik.

Drammen er en industri og havneby, med godt 115.000 indbygger, og samtidigt et trafikknudepunkt for både vejtrafik og jernbane. Tømmerflådning ned af Drammenselven til Drammensfjorden har gjort  byen  kendt for sin store tømmereksport.

Fredag eftermiddag kørte vi ind til centrum i øsende regnvejr, for at finde turistkontoret, for at indhente yderlige informationer til vores Norges tur, men måtte mere eller mindre opgive, da vi endte i et trafikkaos og ikke kunne finde en parkeringsplads. Da vi endelig fandt en plads, ca. en km fra centrum, kostede den 33 Nkr. En pris vi ikke helt var indstillet på at betale. Det skal lige bemærkes at dele af gaderne i centrum var afspærret på grund af byens 200 års jubilæum.

 

Byen

Belært lidt af gårsdagen trafikkaos, kørte vi på vores minicykler de ca. 4- 5 km ind til centrum langs den nordlige bred. Her var der rigtig mange mennesker på grund af festlighederne i forbindelse 200 års jubilæumet. Der var masse af musik og optog af alle byen mange foreninger.

Turist informationen blev en stor skuffelse. De lå stort set kun inde med materiale om byens jubilæum, og rejser til stor set alle andre dele af kloden. Om selve Oslo var det også meget begrænset hvad de havde af turist information. Om Campingpladser i den sydlige del af Norge, og for den sags skyld i hele Norge, havde de intet. Så den eneste reelle information vi fik med fra turistkontoret, var at bykort over Drammen.
Efter turistkontoret gik vi lidt rund i centrum og så på den blanding af gamle træhuse og moderne bygninger af sten og beton. Turen gik forbi en stor flot kirke, men her var der bryllup, så vi så den kun udefra. Efter et kik på festlighederne i anledning af jubilæumet, kørte vi tilbage af den sydlige bred, ca. 3 km inden vi måtte over en bro, for at komme tilbage til campingpladsen på den nordlige side.

 
Spiralen

Efter aftensmaden kørte vi til seværdigheden Spiralen. Det koster 30 Nrk. for at benytte tunnelen der er 3,65 m høj og 9 m bred, og snor sig i 11 sløjfer til toppen af Bragenesåsen, 200 m over havet overflade. Området her er et yndet fritidsområde, med et friluft museum, café og vandrestier samt en helt unik udsigt over Drammen by.