OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Karaksjok
  
Efter en god men kold aften på Nordcapp var det blevet tid til at tage videre. Oprindelig var planen at fortsætte til Kirkenes, men i forhold den aftalte med familien om seneste hjemkomsttidspunkt, kunne det ikke hænge sammen. Også hjemturen langs E4 og den Botniske bugt blev ændret til Vej 45 Indlandsvejen, dette ville give os en tidsmæssig fordel.

Dagens etape går fra Nordcapp plateauet til Samerhovedstaden Karasjok.

Vi følger E69 til Russesnes hvor vi køre syd på til Karasjok af E6, hvor vi drejer af vej 92 til campingpladsenen. 

På etapen køres igennem 5 tunneler med en sammenlagt længde på 14.976 m. I nordcapptunnelen kommer man 212 m under havoverfladen.

 

Rener på vejen
Strækningen fra Nordcapp - Russesnes blev lidt forsinket af rensdyr i flere omgange. Flere steder ville de over vejen, når vi kom, og der var en del trafik fra nord mod syd. Et sted stod der 3 – 4 rener midt på vejen. I forbindelse med modkørende trafik, gik de ind i rabatten, undtaget en som blev midt på vejen de næste 300 – 400 meter. Til sidst kom vi uden om den, men de mange efterfølgende trafikanter bag os måtte nu slås videre med den.

Karaksjok Galleri 1

 

Skavbjergtubbelen
Da vi er ved den sydlige udkørsels af Skavbjergtunnelen må vi stoppe helt op igen. Her står imellem 20 og 30 rener ca. 30 – 40 meter inde i tunnelrøret. Først efter ca. 10 minutter lykkes det os at presse os ud af tunnelen. Det er nok en flok på ca. 50 dyr, hvoraf op i mod halvdelen eller mere, straks vender tilbage til tunnelen, hvor de lige er blevet fordrevet fra.

Karaksjok Galleri 2

 

Karasjok camping
 
Resten af turen går uden større forsinkelser. Vi holder nogle få pauser undervejs, inden vi sidst på eftermiddagen køre ind på Karasjok camping. En virkelig flot og meget velholdt plads, i skærende kontrast til det vi ellers har oplevet på turen omkring campingpladser.

Efter aftensmaden køre vi ind til centrum. Her er der to supermarkeder der har åben endnu, men stort set ikke et menneske at se. Tilbage på campingpladsen har campingchefen tændt op i samerteltet, og inden længe mødes flere campister i teltet, og ingen længe går snakken livligt om oplevelserne på Nordcapp, selv om vi kommer fra flere forskellige nationer. Campingchefen bidrager også lidt til underholdningen med sin lille hund, der trækker en lille legevogn med brænde til bålet.

Karaksjok Galleri 3