OZWEB

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

Riksvei 13 går fra syd til nord gennem Leikanger-Olden

Turen over sognefjorden sker med færgen Lærdal imellem Vangsnes – Hella. Vi følger vej 55 mod Leikanger  og Sognsdalsfjøra hvor vi køre ind på Risvej 5 som følges til Skei, hvor vi møder E39. Ved Byrkjelo drejer vi til højre af vej 60 til Olden i bunden af Innvikfjorden, hvor der er fast anløb af store krydstogtskibe.

På turen køre vi igennem 6 tunneler med en samlede længde på 22, 8 km.

 

Turen hvor vejen følger fjordene er meget flotte, og vi kunne nok have brugt mere tid på disse steder, men der er meget få steder vi kan holde, med et vogntog som det vi kommer med.

Se flere bileder her.

 

Imellem Fruddals og Bergs tunnellerne får vi en fantatisk udsigt over Fjærlandsfjorden fra en meget fin rasteplads ca. 190 m. o. h.

På infotavler vises lidt af stedets geografi og historie som går mere end 10.000 år tilbage.

Vandet har en meget speciel grønlig farve, der skyldes smeltevand fra den store Jostedalsgletsjer inde på fjeldet.

Se flere bileder her.

 

I det fjerne kan vi nu skimte noget af Jostedsgletsjeren. Det vi kommer til er en lille sidearm af gletsjeren der kaldes Bøyabræen.

Gletsjeren er Europas største, med en tykkelse på op til 600 m, og dækker et areal på mere end 450 km². Flere arme rækker ned i de omkringliggende dale, og når ned til ca. 300 m. o. h.

Se flere bileder her.

 

Sidst på eftermiddagen køre vi ind på en hyggelig lille campingplads i Olden, som  ligger i bunden af Innvikfjorden, hvor krydstogtskibe anløber flere gange om ugen, i sommerperioden.

Hovedattraktionen her er Birkedalsbræen ca. 20 km syd for byen, som besøges af op i mod 300.000 turister om året.

Se flere bileder her.