OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
Overnatning

Med hensyn til overnatning havde jeg brugt en del tid på at finde ud af hvilke campingpladser der lå langs vores formodet rute. Det var en vanskelig opgave da ret mange campingpladser ikke opgiver priser for camping med CV, men kun hvad en overnatning koster i deres hytter. Jeg fandt ikke en samlet fortegnelse over campingpladser i Norge. Det skulle dog være muligt at få en camping guide på turistkontorerne og større campingpladser. Det lykkes først ret sent på turen at få denne camping guide. Den var tilsyneladende ukendt på de fleste turistkontorer vi besøgte. En del campingpladser kan findes på nettet, på forskellige campingsider, men her er det også ganske få der opgiver reelle oplysninger der kan bruges til noget. Et andet alternativ var NAF der er Norges svar på FDM i Danmark. Deres camping guide omfatter ca. 300 campingpladser, der er listet op med hvad pladserne kan tilbyde samt priser.

 

Hovedparten af de campingpladser vi benyttede os af, blev fundet i NAF camping guiden. Enkle andre blev fundet på nettet. Det skal lige bemærkes at vi bevist gik efter små campingpladser, da behovet kun er en overnatningsplads med toilet og bademuligheder. Generelt er overnatningerne i Norge dyre. På 80 – 90 % af pladserne skal der betales ekstra for bad, så den gennemsnitlige overnatningspris kommer nemt over 200,00 Nkr. uden strøm. Ønskes strøm koster det typisk 50,00 Nkr. ekstra. Standarten på de Norske campingpladser vi besøgte, var de fleste steder noget under den vi er vant til i Danmark, men toilet og badeforhold var de fleste steder pæne og hæderlige, og ind i mellem, hvor det ikke var ventet, meget flotte.  Vi har i nogle få tilfælde benyttet alternative overnatninger, disse pladser er ofte dukket op ret tilfældigt, og vi har sportant besluttede at overnatte på stedet. 

 
Camping Card Scandinavia, bruges kun i meget begrænset omfang i Norge. Kun to campingpladser brugte kortet til registrering. Mindst to andre campingpladser gjorde os opmærksom på, at var vi kommet med et internationalt campingpas, havde vi fået 10% på overnatningsprisen.