OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Planlægning

Man kan godt sige at turen har været planlagt i gennem flere år, og inden for det sidste års tid, er de flest artikler om Nordkapp, der kunne støves op, blevet studeret nøje.

Flere af disse artikler har givet inspiration til den planlagte rute op i gennem Norge.  Tidligt i planlægningen havde jeg vedtaget at starte i syd Norge og køre nord på. På tidligere ture har vi kørt op igennem Sverige og hjem gennem Norge, så denne gang skulle det være andersledes.

På et Google kort blev en foreløbig rute tegnet ind, og i tiden op til vores afrejse, blev ruten justeret i forhold til de steder og seværdigheder vi ønskede at besøge på turen. Forholdsvis tidligt i forløbet blev det klart, at hvis vi skulle nå Nordkapp i år, måtte vi begrænse vores ønsker til seværdigheder vi ville besøge. Resultatet blev at vi valgte nogle få hovedpunkter, som så bestemte hovedlinjerne for ruten til Nordkapp. Vi kunne så udvælge de interessante seværdigheder vi kom forbi undervejs. Der forelå derfor ikke en færdig plan for turen da vi begyndte turen, det eneste formelle punkt var at vi skulle være hjemme igen den første uge i august.

Oprindelig havde vi beregnet ca. 8 uger til turen. Men vi kom ikke rigtig af sted som beregnet, så skulle vi være hjemme som aftalt var der ca. 7 uger at gøre godt med.