OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 
 
Sandvik

  
De første 5 km af etapen køres fra Snåsa camping af vej 763 til E6 i nordlig retning. Efter 15 km på E6 kommer der en henvisning til Formofossen af vej 74 / 391. herfra følges vej 391 til Grong / E6 igen og slutter i Sandvik  E6.
 

Formofossen

Ved afkørselen til vej 74 er der et seværdigheds skilt til Formofossen som vi vælger at følge. Efter knap et par km kommer vi til en jernbanestation hvis storhedstid så ud til at være forbi. Fossen ligger bag stationen og via en smal bro kan man komme ud over fossen, men faldet kan ikke rigtig ses herfra. Der var tilsyneladende stier langs faldet, men så tilgroet med blandt andet brændenælder at det ikke ville være nogen fornøjelse at følge disse.

Sandvik Galleri 1

 

Namsens laksemuseum 

Omkring 20 km længere fremme af E6 kommer vi til Namsens laksemuseum og Fiskesfossen. Fossen er der ikke meget af og hele området er spærret helt af med op til en 4 meter højt inhegning. Entréen er 80 Nkr per person. Det er noget  i overkanten af  hvad vi vil give for en seværdighed denne art.

Det eneste sjove her var dette skiltetræ her til venstre der viser at vi er lige knap halvejs til Nordcapp.

 

Nordlysets land.

Midt på eftermiddagen når vi grænsen til Nordland. Her er en stor rasteplads, med et lille samermuseum og samerbod. Portalen over vejen illustrere at vi er kommet til nordlysets land.

Sandvik Galleri 2

 

Laksfossen 

25 km syd for Mosjøen kommer vi til et flot vandfald, Laksfossen i elven Vefsna, samlet fald på 16 meter.

Da vi ankommer er der en smule panik på P-pladsen. Det er ud som om parkeringspladsen er under udvidelse, men under turen rundt på området får man mistanke om at formålet er at lukke området af, så kun betalende turister kan få lov at se hele vandfaldet. 

Ligesom ved  Namsens laksemuseum man også her ved at bygget et højt hegn for at skærme det hele af. Billedet her til venstre viser nedgangen til en platform hvor det kostede 50 nKr. per næse, hvis man ville derned.

Naturvenligt eller turisvenligt ???  Nej, bestemt ikke, og det ligger langt fra den opfattelse af nordmændens hodning til naturen som vi oplever andre steder.

Sandvik Galleri 3

 
 
Restauranten og terresse
Neden for restauranten var der bygget en ny terrasse, med fin udsigt over vandfaldet, hvis man lige betaler 50 Nkr. først pr næse. I den tid vi var der var der ikke en eneste turist på terassen selv om der var rigtig mange på stedet og stor trængsel på restraurangen. Endnu er det muligt at tage billeder som disse, men næste sersong må man nok betale 50 Nkr. for billeder som disse.