OZWEB

Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Snåsa

   
Etapen går fra Flakk af vej 715 til Throndheim, hvor vi møder E6 som følges i nordlig retning indtil vi når Steinkjer, hvor vi drejer til højre af vej 763 til Snåsa, hvor vi køre ind på en lille privat campingplads.

På etapen er der 2 tunneler på tilsammen 5560 m.

 

8000 år gamle helleristninger

Dagen starter som de seneste dage med regn fra morgenstunden. Heldigvis klare det op jo længere nordpå vi kommer, og midt på eftermiddagen har vi fået lidt sommervejr, hvilket vi har savnet her på det seneste.

Kort før Steinkjer holder vi ind på en rasteplads, hvor der på et stort skilt reklameres med en alternativ vej til E6, vej 763 der skulle føre forbi nogle 8000 år gamle helleristninger. Da vejen ikke er væsentlig længere end E6, væger vi den forslåede rute.

 

Bølaelva helleristninger

Efter ca. 25 km kommer vi til en rasteplads / parkering ved Bølaelva hvor flere helleristninger kan ses fra den ældre stenalder. Folket her har levet af jagt og fiskeri og har måske haft behov for at marker et godt jagtområde. OK, ingen ved hvorfor tegningerne er lavet, men man dengang har formået at lavet noget der er synlig i dag, vil ikke mange af vores efterkommer kunne prale med.

Fra P-pladsen og ned til elven og helleristningerne går en meget fin sti rundt i terrænet og via skilte få man lidt at vide om de dyr der lever her og andre oplysninger om området. 

 

Snåsa Galleri 1